duminică, 21 martie 2010

FEED-BACK SIMPOZION

Simpozionul Naţional „Apa, un miracol” a ajuns, prin efortul şi dăruirea unui grup de profesori entuziaşti, la ediţia a V-a, ceea ce reprezintă, pe de o parte, o performanţă demnă de semnalat şi, pe de altă parte, un argument al interesului pentru viitor, într-o lume în care cei mai mulţi au în vedere doar prezentul. La fel de importantă este colaborarea dintre instituţiile şcolare implicate, Inspectoratul Judeţean Buzău, Casa Corpului Didactic, Administraţia Bazinală Buzău-Ialomiţa şi Primăria, care arată implicarea autorităţilor locale în proiecte cu deschidere europeană.
Pe această cale mulţumesc Inspectoratului Judeţean Buzău, doamnei inspector şcolar general, prof. Florina Stoian, doamnnei inspector teritorial prof. drd. Anca Cornelia Harabagiu şi domnului inspector de specialitate prof. drd. Marcel Sultănescu pentru prezenţa la activitate.
Mulţumesc Primăriei Săpoca şi în special domnului primar Laurenţiu Iulian Manea pentru tot sprijinul acordat.
Mulţumesc Administraţiei Bazinale Buzău Ialomiţa pentru frumoasa lecţie de biologie „Un strop de apă, un strop de viaţă” susţinută de doamna biolog Oana Ristea de la laboratorul de calitate a apelor, doamnei director general, ing. Adriana Petcu şi domnului director tehnic ing. Dumitru Iosif.
Mulţumesc colegilor şi in special domnului director Ionel Zamfiroiu, doamnei profesor Tatiana Tronaru şi nu in ultimul rand doamnei profesor Roxana Scutaru fara de care nu ar fi fost posibilă apariţia volumului simpozionului în limba engleză "The Miracle of Water".
Ar fi trebuit in primul rand sa multumesc familiei mele, MAMEI şi SOŢULUI MEU, care m-au sprijnit si incurajat in momentele grele pentru organizarea Simpozionului "Apa un Miracol"... pe care il consider ca fiind cel de-al treilea copil al meu.
Vă mulţumesc tututor!!!

6 comentarii:

  1. Liceul Pedagogic "SPIRU HARET" Buzău, reprezentat prin profesor Viorica Raicu, felicită în mod deosebit organizatorii Simpozionului -Apa un miracol -ed. nr. 5, pentru modul în care au reusit să antreneze un număr atât de mare de participanţi atât din rândul cadrelor didactice cât şi din rândul elevilor din întreaga ţară.
    În mod deosebit o felicit pe doamna profesor Serenella Dinu pentru modul în care s-a implicat şi în acest an, reuşind să ne surprindă plăcut cu un program artistic excelent şi cu un trofeu la fel de valoros.
    În concluzie, "terapia cu apă" realizată la acest simpozion a fost foarte eficientă, instructivă, motivantă şi benefică pentru toţi participanţii prezenţi.
    FELICITĂRI!!!!!!!!!
    prof. Viorica Raicu - 20 martie 2010

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpozionul ,,Apa – un miracol” este într-adevăr copilul trei al profesoarei Serenella Dinu, dânsa propunându-l şi ca activitate şi ca denumire, conducerii Grupului Şcolar ,,Costin Neniţescu”, unde era cadru didactic.
    În 2006 a fost un început timid al simpozionului, la unitatea şcolară sus menţionată, un simpozion judeţean, unde au participat elevii şi profesorii din judeţ. A urmat ediţia 2007, la Liceul Marghiloman, ca următoarele două ediţii să fie găzduite la Liceul de Poliţie unde profesor Serenella Dinu preda informatica. Şi acum, ediţia a V-a, să fie organizată la Şcoala Săpoca, o comună la 10 km de Buzău, dar unde organizarea a fost de un oraş de categoria I.
    Doamna profesor, chiar dacă nu este titulara şcolii, nu a vrut să-şi abandoneze ,,copilul trei” şi printr-o muncă titanică, a reuşit, să facă cunoscut acest simpozion, nu numai pe plan local, judeţean şi naţional, dar şi pe plan internaţional. În toată munca sa a fost susţinută de conducerea şcolii, de primăria locală, de Inspectoratul şcolar Judeţean Buzău (prezenţa doamnei inspector general şi a altor inspectori stă mărturie importanţei acestui simpozion pentru învăţământul buzoian), a reprezentantei Administraţiei Bazinale Buzău Ialomiţa.
    Dacă la început simpozionul se referea strict numai la prezentări de referate, acum, la simpozion au fost prezentate lucrări de la preşcolari, la cadre didactice: desene, machete, afişe, postere, poezii, muzică, scenete, dans tematic, expoziţii de fotografii, referate, power point, toate acestea s-au regăsit în cadrul diferitelor secţiuni ale simpozionului. Elevii care au participat la ediţiile trecute, abia aşteaptă să vină următoare ediţie şi ieri, îi urmăream cum admirau expoziţiile de desene, postere, afişe, machete şi cum îşi propuneau ca anul viitor să realizeze ceva mai bun decât ce era expus anul acesta.
    Prin diversitatea secţiunilor propuse de doamna profesoară, elevii au putut să îşi demonstreze creativitatea, au învăţat să caute alte domenii în care apa este factor esenţial, să nu vadă apa doar ca o substanţă chimică, fără de care viaţa să nu se poată desfăşura, au învăţat să fie competitivi, să fie mai buni decât în anii trecuţi, au învăţat că nu contează locaţia unde are loc o manifestare educativă şi culturală, ci CALITATEA EI!
    Sunt sigură, că atât timp cât va fi cadru didactic doamna profesor Serenella Dinu, acest simpozion, ,,Apa – un miracol” va trăi pe plaiuri buzoiene.
    Felicitări încă odată şi să te bucuri permanent de familia ta şi de toţi cei dragi ţie!
    Prof. Crina SICHIM

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost un eveniment foarte frumos.Felicitari tuturor organizatorilor in special persoanei care a facut ca acest miracol sa fie posibil,doamna Serenela Dinu.Inca o data felicitari si la cat mai multe evenimente de acest gen.Mult succes in continuare.Oana D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum nimic nu e întâmplator în lumea asta, poate Dumnezeu a vrut să mă număr printre participanții la acest minunat simpozion « Apa un miracol» și să cunosc niște oameni care s-au întrecut pe ei înșiși în organizarea acestui eveniment în școala lor, școală cum rar mi-a fost dat să văd în 25 de ani de carieră.
    Felicit din toata inima pe doamna profesor Serenella Dinu și pe toți cei care s-au implicat la realizarea acestui simpozion, pentru profesionalism, calitatea la standarde europene și organizare impecabilă.
    Mulțumiri pentru tot!....
    Cu respect,
    Profesor Veronica Moraru,
    Şcoala cu clasele I-VIII Apostolache, Prahova

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Editia a V-a a simpozionului "Apa un miracol" actiune care nu intamplator a fost inscrisa in calendarul mondial al activitatilor dedicate Zilei Mondiale a Apei s-a ridicat la un nivel calitativ deosebit. Felicit elevii pentru participare, pentru modul cum au fost alese temele si nivelul la care au fost prezentate. Felicit colegii care au demonstrat si pe aceasta cale responsabilitatea si profesionalismul ce-i caracterizeaza. Increderea pe care au oferit-o coordonatoarei acestei actiuni, prof. Serenella Dinu, le-a fost rasplatita printr-o organizare de inalta tinuta, prin calitatea mapei simpozionului. Un astfel de om trebuie respectat cu acelasi respect pe care ni-l ofera. Ma intreb ce va urma la editiile urmatoare, dar dupa cum o stiu pe dna prof, sigur ne va surprinde de fiecare data. Felicitari!
    prof. Mariana Popa, Scoala Daneasa, judetul Olt

    RăspundețiȘtergere